Miksi kuulua liittoon

Pekka, Kotka

Olin ollut 25 vuotta ”tietämätön”, kunnes työpaikkani vaihtui ja sain tietoiskun Tullivirkamiesliiton toiminnasta. Punnitsin asioita eri kulmista ja koska Tullivirkamiesliiton puoluepoliittinen sitoutumattomuus, avoin, rehti ja oikeudenmukainen toimintakulttuuri, hyvä yhteistyö jäsenistön kanssa ja tiedotuksen toimivuus miellyttivät, oli selvää, että liityn jäseneksi. Lisäarvoa liiton valintaan toi myös muut saman keskusjärjestön alle kuuluvat valtiosektorin turvallisuustoimijat, sillä yhteistyössä on voimaa! Valintaani en ole katunut!

Marjatta, Helsinki

Tullivirkamiesliitto on minulle tuki ja turva työoloihin, palkkaukseen ja vapaa-aikaankin liittyvissä asioissa, lisänä työttömyysturva ja ansiosidonnaiset päivärahat. Liiton matkavakuutusta olen valitettavasti joutunut käyttämään ulkomailla reissatessa. Ensin sairastuin itse ja jouduin lääkäriin. Lääkäri otti jäsenkortista kopion ja mitään ei jälkikäteen kuulunut, rahaa ei tarvittu, eikä laskua jälkikäteen tullut. Toisella kertaa puoliso joutui sairaalaan ja paluumatka viivästyi. SOS International hoiti kaikki käytännön järjestelyt ja vakuutus maksoi jopa ylimääräiset hotelliyöpymiset ja paluulennonkin. En olisi uskonut, että kaikki käy niin helposti! Kahta en ole vaihtanut – työpaikkaa ja liittoa – enkä vaihda!

Matti, Helsinki

Liitto toimii ja ajaa kaikkien jäsenten asioita tasapuolisesti. Jos jokin asia ei mene läpi, se ei ole liitosta kiinni, sillä yrittämisen puutteesta ei voi moittia! Liiton lomapaikat ovat huippukunnossa ja edullisia! Minusta on hienoa kuulua liittoon, joka vastaa omia arvojani!

Heli, Turku

Kuulun liittoon, koska saan tietoa työmarkkinoilla tapahtuvista muutoksista ja voin viedä eteenpäin aloitteita muutoksia vaativiin asioihin.

Arja, Naantali

Kuulun liittoon, koska liitto antaa taloudellista ja henkistä turvaa muuttuvassa maailmassa , antaa yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja ammattiyhdistystoiminta elävöittää työelämää.

Katja, Tampere

Minulta kysyttiin, miksi olen Tullivirkamiesliiton jäsen?

Työurani aloitin ihan muualla ja jo silloin liityin ammattiyhdistyksen jäseniksi. Alun alkaen minulle ammattiliitto oli se turva, jos jään työttömäksi. Tulliin pääsin autoveroilmoitusten määrien kasvettua ja koska sähköisiin ilmoituksiin siirryttäessä Tulli tarvitsi lisää henkilökuntaa. Määräaikaisuuksia tuli kuukaudesta puoleen vuoteen, aina ei tiennyt perjantaina kello 16 mennessä jatkuuko työt maanantaina. Tullivirkamiesliitto oli se kanava, joka oli auttamassa saamaan vakituisen viran miltei viiden vuoden määräaikaisuuksin jälkeen.

Liiton luottamusmiesverkoston kautta olen saanut apua niin palkkauskysymyksiin, kuin muihinkin ongelmiin virka- ja työehtosopimuksen tulkinnoista ja jopa ihan henkilökemioidenkin selvittelyyn. Kaiken kattava ongelman ratkaisuverkosto on Tullivirkamiesliitto ollut. Onneksi lakimiehen palkkaamiseen minun tapauksissa ei ole ollut tarvetta, mutta helpottaa tieto, että sellaisenkin saaminen on mahdollista, jos oikein tiukka paikka tulee.

Tietysti nyt kun olen itse ihan asioiden ytimessä liittohallituksen jäsenenä, olen saanut huomata sen työmäärän, mitä meidän kaikkien etujen saaminen ja vaaliminen vaativat. Tullivirkamiesliitolla on jäsen monissa tärkeitä päätöksiä tekevissä työryhmissä ja palavereissa, joissa liiton edustajat valvovat etujamme ja tuovat tuntoja työntekijöiden näkökulmasta. Tullivirkamiesliiton lonkerot ylettyvät ylitse laitoksen pitkälle kaikista korkeimmille kabinettipöydille asti. Tunnen, että meidän rivimiesten ja -naisten viesti menee eteenpäin, kun niitä viedään oikeita kanavia pitkin eteenpäin. Ainahan asiat eivät mene niin kuin itse haluaisi, mutta elämähän on muutenkin aina neuvottelutulos.

Tullivirkamiesliitto on mukana neuvottelemassa ja korjaamassa epäkohtia meidän palkkauksesta, joka aiheuttaa aina suuria tunteita, eikä sitä rahaa ole koskaan liikaa, mutta mielestäni meillä on ihan kohtuullinen palkkausjärjestelmä, jossa on tiettyjä heikkouksia, mutta ei ole huonoinkaan mahdollinen. Loma-aikojen pituudet ja vanhempainvapaat ovat ammattiliittojen aikaansaannoksia. Tälläkin hetkellä viedään niitä asioita eteenpäin, jotka tulevaisuudessa näkyvät positiivisina meille työntekijöille.

Bonuksena meillä tietysti on meidän lomapaikat ja yhteistyöyritysten edut, joita ei sovi unohtaa, kun kysytään miksi olen liittolainen. Lomapaikat soveltuvat niin yksin reissaavalle kuin isommallekin porukalle! Edullista ja kodikkaan viihtyisää majoittautumista. Eikä sovi unohtaa liiton tarjoamia erinomaisia vakuutusetuja!

Mitä enemmän meitä on, sitä varmemmin saamme asiamme eteenpäin ja muutoksia ongelmiin!

Tule sinäkin mukaan kasvavaan joukkoomme!

Jäsenetuja yhteistyökumppaneilta