Ajankohtaista

Liittohallituksen kokous 16.12.2021 – Tiedote 28/2021

Lomatukihakemukset vuodelle 2022 on käsitelty

Liiton hallitus käsitteli kokouksessaan liitolle tulleet lomatukihakemukset vuoden 2022 osalta. Hakemuksia tuli yhteensä kahdeksan. Liiton hallitus käsitteli hakemukset ja teki kolmen hakemuksen osalta myönteisen päätöksen ja kolmen osalta kielteisen päätöksen. Kahden hakemuksen osalta ilmoitetut tiedot olivat puutteellisia, joten niistä lähtee ao. henkilöille täydennyspyyntö.

https://tvml.fi/jasenyys/jasenedut/lomatuki/

Tullin rikostorjunnan kuntoisuusvaatimusten tarkastelu

Tullin valvontaosasto on asettanut työryhmän tarkastelemaan kuntoisuusvaatimuksia Tullin rikostorjunnan eri tehtävissä. Työryhmän tehtävänä on kartoittaa nykytilanne ja tarvittaessa päivittää ohjeistus sekä esittää tarvittavia toimenpiteitä. Työryhmän ensimmäinen kokous pidetään 12.1.2021. Työlle tulee kiire, koska työryhmän toimikausi päättyy jo 17.2.2022.

Ammattiliitto AVA:n luottamusmiespäivä ja seminaari peruutettu koronan vuoksi

Ammattiliitto AVA:n tammikuuksi suunnitellut avalaisten liittojen (Tullivirkamiesliitto, Verovirkailijain liitto ja Ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistys UHVY) yhteinen luottamusmiespäivä ja liittojen yhteinen seminaaripäivä on peruutettu koronatilanteen vuoksi. Ao. tilaisuudet järjestetään mahdollisesti keväällä 2022, jos koronatilanne sen sallii.

Ammattiliitto AVA:n ylimääräinen vuosikokous

Ammattiliitto AVA:n ylimääräinen vuosikokous pidettiin 17.12.2021. Asialistalla oli hallituksen uudelleen järjestäytyminen Verovirkailijain liiton edustajien osalta. AVA:n hallitukseen valittiin varsinaisiksi jäseniksi Verovirkailijain liiton puheenjohtaja Tuija Mäkelä ja varapuheenjohtaja Patrik Aarnio. Ylimääräisen vuosikokouksen jälkeen kokoontui AVA:n hallitus ja kokouksessa Tuija Mäkelä nimitettiin Ammattiliitto AVA:n varapuheenjohtajaksi.

JUKOn Valtiolla töissä -kampanja

JUKO julkaisee yhteistyössä jäsenliittojen kanssa kirjoitussarjan #töissävaltiolla. Julkaisuun on tulossa Tullin työstä kertova Katja Mikkola. Kirjoitussarjaa voi seurata joko JUKOn sivustolla (www.juko.fi) tai Twitterissä #töissävaltiolla (https://twitter.com/JUKOry)

TVML-Koulutus Oy:n ylimääräinen yhtiökokous

Tullivirkamiesliiton omistaman TVML-Koulutus Oy:n ylimääräinen yhtiökokous pidettiin 7.12.2021. TVML-Koulutus Oy lakkautettiin, koska yhtiöllä ei ole viime vuosina ollut kuin satunnaisesti koulutustoimintaa. Yhtiöstä on kuitenkin aiheutunut koko ajan kiinteitä kuluja. Yhtiön järjestämää koulutustoimintaa haittasi merkittävästi työnantajan kielteinen suhtautuminen TVML-Koulutus Oy:n järjestämiä asiakaskoulutustilaisuuksia sekä Tullin asiantuntijoiden kouluttajina käyttämistä kohtaan.

Seuraava liittohallituksen kokous pidetään 25.1.2022.

Lisätietoja

Puheenjohtaja Jari Nieminen jariolavi.nieminen@gmail.com gsm 040 332 6739

 

Jäsenetuja yhteistyökumppaneilta