Ajankohtaista

Liittohallituksen kokous 16.2.2023 – Tiedote 4/2023

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut

VES-neuvotteluja on jatkettu, mutta neuvotteluratkaisua ei ole syntynyt. Viikolla 8 neuvottelut jatkuvat. Tullin jukolaisille luottamusmiehille järjestettiin 10.2. tilaisuus, jossa mm. käytiin läpi sopimusneuvottelutilannetta ja syntyneitä yksityisen sektorin sopimuksia.

Valtion virka- ja työehdoista neuvottelevat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Ammattiliitto Pro ja Valtion työmarkkinalaitos.

Yhteystietojen päivittäminen jäsenrekisteriin

Muistathan päivittää ajan tasalle omat henkilökohtaiset yhteystietosi kuten kotisähköpostiosoitteesi ja kotipuhelinnumerosi! Ilmoita tiedot omalle yhdistyksellesi.

Rekisteröidy myös liiton nettisivuille, ellet ole sitä vielä tehnyt!

Ammattiliitto AVAn vuosikokous

Tullivirkamiesliiton kattojärjestö Ammattiliitto AVAn vuosikokous pidetään 23.2.2023. Kokouksessa valitaan AVAlle puheenjohtaja ja hallitus vuoden toimikaudeksi. Lisäksi käsitellään sääntömääräiset asiat.

Tullin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmä

Tullin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmä on alkanut päivittää vuoden 2020-2022 Tullin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa. Jukolaiset edustajat työryhmässä ovat Rainer Lindholm ja Kati Turkama.

Liiton lausunto Tullin toimitilastrategiasta

Tullivirkamiesliitto on ottanut kantaa Tullin toimitilastrategiaan. Liitto mm. muistuttaa, että operatiivisen työn tekijöillä kuten liikkuvalla valvonnalla tulee olla mahdollisuus työskennellä myös kunnon toimistotyöpisteessä, ei pelkästään rajanylityspaikoilla esim. lentokentällä puutteellisissa tiloissa tai toimistoautoissa. Toimistotyötä tekeville tulee tarjota mahdollisuus työskennellä asianmukaisissa toimistotiloissa, jos virkamies tai työntekijä katsoo tarvitsevansa kyseistä tilaa työn tekemiseen.

Toimitilastrategiassa tulee ottaa huomioon riittävät pysäköintitilat ja sähköautojen latauspisteet henkilöstölle. Lähes kaikissa paikoissa on pakko käyttää omaa autoa, koska julkista liikennettä ei ole tai se ei kulje työssäkäyntiaikana. Lisäksi on huomioitava, että työpäivät työmatkoineen saattavat venyä kohtuuttomiksi käyttämällä julkista liikennettä.

Toimitilastrategian tulevien tärkeimpien toimitilahankkeiden listalta puuttui Suomen suurimman yleissataman Kotkan Tullin tilojen kunnostus. Liitto muistutti, että ao. tilat tulee lisätä listaukseen ja ennen kaikkea remontoida tilat kuntoon.

Tullivirkamiesliittoon kuuluvien yhdistysten vuosikokouspäivät

Vuosikokouspäivät ja -paikkakunnat:

24.2. Lapin Tullivirkamiehet ry (Ivalo)

10.3. Itä-Suomen Tullivirkamiesyhdistys ry (Kotka)

15.3. Pohjanmaan Tullivirkamiesyhdistys ry (Vaasa)

17.3. Sisä-Suomen Tullivirkamiesyhdistys ry (Tampere)

17.3. Lahden Seudun Tullivirkamiehet ry (Lahti)

18.3. Pohjan Tullivirkamiehet ry (Tornio)

23.3. Tullitarkastajayhdistys ry (Kotka)

23.3. Helsingin Tullivirkamiesyhdistys ry (Helsinki)

24.3. TVML Eläkeläiset ry (Helsinki)

30.3. Lounais-Suomen Tullivirkamiesyhdistys ry (Turku)

Tullivirkamiesliiton hallituksen seuraava kokous pidetään 28.3.2023.

Lisätietoja
Puheenjohtaja Jari Nieminen jariolavi.nieminen@gmail.com tai gsm 040 332 6739 (lomalla 27.2.-12.3.)

Jäsenetuja yhteistyökumppaneilta