Ajankohtaista

Liittohallituksen kokous 19.1.2023 – Tiedote 2/2023

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut

Valtion työmarkkinalaitos ei ollut halukas neuvottelemaan virka- ja työehtosopimuksen palkkaratkaisusta ja keskeytti neuvottelut viime viikolla. Lauantaina 14.1.2023 työntekijäpuoli irtisanoi sopimuksen, jonka johdosta neuvotteluihin tuli mukaan myös virka- ja työehtosopimuksen tekstiasiat. Tällä viikolla neuvotteluja on jatkettu tuloksettomina. Seuraava tapaaminen 3.2.2023.

Valtion virka- ja työehdoista neuvottelevat JUKO, JHL, Pro ja Valtion työmarkkinalaitos.

Työtaisteluorganisaation tarkastelu

Tullivirkamiesliitto aloittaa työtaisteluorganisaationsa tarkastelun. Liiton puheenjohtaja keskustelee lakkopäälliköiden kanssa mm. valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelutilanteesta sekä työtaisteluorganisaatiosta.

Tullin henkilöstötilat -työryhmä

Tullin toimitilojen ohjausryhmä on päättänyt perustaa työryhmän määrittämään Tullin hallinnoimien toimitilojen yhteydessä olevien henkilöstötilojen tarkoituksenmukaisuutta, mitoitusta ja varustelua. Henkilöstötilat ovat kokonaisuus, johon kuuluu ruokailu-, pukeutumis-, saniteetti- ja peseytymistilat sekä lepohuoneet ja työntauotukseen tarkoitetut oleskelutilat.

Liiton hallitus päätti kokouksessa, että työryhmässä liiton varsinainen edustaja on Petri Oikarinen ja hänen varallaan on Rainer Lindholm.

Liiton lomakohteessa Rukalla tilaa

Tullivirkamiesliitolla on kaksi huoneistoa (Ruka1 ja Ruka2) Kuusamossa Rukalla. Huoneistot sijaitsevat Ihtinki-järven rannalla. Vapaat ajat löytyvät liiton sivustolta

Vakavan sihteeri Riikka Neal liittohallituksen kokousvieraana

Keskustelua käytiin Tullin ja Tullivirkamiesliiton ajankohtaisista aiheista mm. itärajan tilanteesta ja toimitilatarkastelusta. Neal kertoi mm. Vakavan toiminnasta ja vakavalaisesta vaikuttamisesta.

Tullivirkamiesliitto on Ammattiliitto AVAn kautta Vakavan jäsenliitto. Vakava on akavalaisten ammattiliittojen yhteenliittymä. Jäsenyyden ja vaaliliittoyhteistyön kautta yksittäiset jäsenliitot saavat enemmän edustuksia ja vaikutuskanavia Akavaan.

Tullivirkamiesliitto tukee Tullin talvimestaruuskilpailuja

Liitto tukee mainostilaa ostamalla Tullin urheilukerhon ja Tullin Terwaleijonat ry:n Vuokatissa 10.-12.2.2023 järjestämää Tullin 63. talvimestaruuskilpailuja:

Tullivirkamiesliitto
Tulltjänstemannaförbundet r.y.

toivottaa onnea ja menestystä kaikille talvikisoihin osallistuville!

Tullivirkamiesliitto on puoluepoliittisesti
sitoutumaton tullilaisten etujärjestö ja sen jäsenet
työskentelevät kaikissa Tullin tehtävissä. Jäsenenä
saat laadukasta ja tuloksellista edunvalvontaa sekä
hienoja vakuutus-, pankki- ja lomaetuja!
Tutustu www.tvml.fi

Yhdistysten vuosikokouspäiviä

24.2. Lapin Tullivirkamiehet ry (Ivalo)

10.3. Itä-Suomen Tullivirkamiesyhdistys ry (Kotka)

15.3. Pohjanmaan Tullivirkamiesyhdistys ry (Vaasa)

18.3. Pohjan Tullivirkamiehet ry (Tornio)

23.3. Tullitarkastajayhdistys ry (Kotka)

Lisätietoja

Puheenjohtaja Jari Nieminen jariolavi.nieminen@gmail.com tai gsm 040 332 6739

 

 

Jäsenetuja yhteistyökumppaneilta