Ajankohtaista

Liittohallituksen kokous 4.8.2023 – Tiedote 13/2023

VES-virastoeräneuvotteluihin valmistautuminen

Liiton hallitus keskusteli tulevista virastoeräneuvotteluista ja neuvottelijaksi valittiin puheenjohtaja Jari Nieminen ja varalle varapuheenjohtaja Katja Mikkola.

Virastoeräneuvottelut tulee käydä 15.12.2023 mennessä. Virastoerä voi olla 0 % – 1,5 % ja samassa suhteessa muuttuu yleiskorotus 2,5 % – 1 %. Yleiskorotus ja mahdollinen virastoerä tulevat maksuun 1.3.2024.

Keskustelua UFE-jäsenyydestä

Keskusteltiin mahdollisesta suorasta Union of Finance Personnel in Europe (UFE) -jäsenyydestä. Pohjoismaisten tullijärjestöjen yhteistyöelimessä NTO:ssa on käyty koko kevät keskustelua mahdollisesta pohjoismaiden tullijärjestöjen yhdessä liittymisestä UFEn jäseneksi. Osa NTO:n tullijärjestöistä on jo ilmoittanut hakevansa jäsenyyttä.

Tullivirkamiesliitto on tällä hetkellä CESIn (Confédération Européenne des Syndicats Indépendants (European Confederation of Independent Trade Unions)) jäsen ja sillä on yhteistyösopimus UFEn kanssa. Joten CESIn kautta olemme jo yhteistyössä myös UFEn kanssa. Keskustelua käytiin mm. suorajäsenyyden hyödyistä jäsenistölle, kustannuksista ja vaikuttavuudesta.

UFE https://ufe-online.eu/
CESI https://www.cesi.org/

Tullivirkamiesliiton lomapaikkojen hinnat 2024

Liiton hallitus päätti pitää lomapaikkojen hinnat ennallaan. Liiton Tallinnan huoneiston remontti etenee hitaasti, mutta varmasti.
Liiton lomapaikat ja niiden hinnat https://tvml.fi/lomakohteet/
Lisää liiton omia jäsenetuja https://tvml.fi/jasenyys/jasenedut/
Lisäksi käytössäsi on kaikki Akavan Member+ -jäsenetuudet https://memberplus.fi/

Tullivirkamiesliiton historiikki

Tullivirkamiesliiton historiikin 4. osa on julkaistu. Haastattelut on tehty ennen korona-aikaa. Tässä osassa liiton ex-puheenjohtaja Seppo Lehväsen näkemyksiä. (Historiakatsausten linkit toimivat parhaiten kotikoneella.)
Historiikin osat 1-3 löytyvät liiton nettisivuilta.

Seuraava liittohallituksen kokous

Seuraava liiton hallituksen kokous pidetään 21.9.2023.

Lisätietoja
Puheenjohtaja Jari Nieminen, jariolavi.nieminen@gmail.com tai 040 332 6739

 

Jäsenetuja yhteistyökumppaneilta