Ajankohtaista

Liittohallituksen kokous 5.5.2022 – Tiedote 15/2022

Itärajan henkilöstön tehtävien sopeuttaminen

Liittohallitus kävi keskustelua itärajan henkilöstön tilanteesta. Sopeuttamistoimia tarvitaan, koska liikenne on vähentynyt ja näköpiirissä ei ole, että liikenne Venäjälle ja Venäjältä Suomeen vilkastuisi. EU on asettamassa uusia pakotteita Venäjälle ja odotettavissa on, että Venäjä asettaa EU-maille omia vastapakotteitaan. On myös mahdollista, että liikenne tulee kokonaan pysähtymään. Työnantajan tarjoamia sopeuttamistehtäviä kannattaa hakea nyt, kun niitä on tarjolla. 

Valtion neuvottelukunnan seminaari 28.-29.4.2022

JUKOn valtion neuvottelukunta kokoontui seminaariin tarkastelemaan saavutettua valtion virka- ja työehtosopimuksen neuvottelutulosta. Neuvottelutulosta verrattiin kirkon ja yliopistosektorien neuvottelutuloksiin. JUKO seuraa tiiviisti, mitä kuntasektorin neuvotteluissa tapahtuu ja millainen sopimus kunta-alalle tulee. JUKOn valtion sektorin valmistautuminen valtion vuoden 2023 palkankorotusneuvotteluihin alkoi myös seminaarissa.

Vuoden 2023 osalta valtion keskustason sopijaosapuolet Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Ammattiliitto Pro ja Valtion työmarkkinalaitos neuvottelevat palkankorotuksien suuruudesta ja muodosta (yleiskorotus/virastoerä) 21.12.2022 mennessä.

Poppius-apurahan hakeminen uudistuu

Poppius-apurahan hakeminen siirtyy tehtäväksi liiton Internet-sivuston kautta. Sivustolle tuleva hakulomake on parhaillaan tekeillä ja on käytettävissä seuraavassa apuraha-haussa. Hakemisesta tiedotetaan erikseen toukokuun aikana.

Tietoa Poppius-apurahasta täältä

Tullivirkamiesliiton liittokokous

Tullivirkamiesliiton liittokokous pidetään 17.5.2022 Original Sokos Hotel Triplassa hybridikokouksena. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Valtiovarainministeriön tervehdyspuheenvuoron pitää hallitusneuvos Ismo Mäenpää.

IF karanteeniturva

Tullivirkamiesliitto on ottanut jäsenistölle IF karanteeniturvan. Karanteeniturva korvaa välttämättömiä vapaa-ajan matkustelusta aiheutuvia majoitus- ja matkakustannuksia, jos jäsen asetetaan kohdemaassa karanteeniin altistuksen vuoksi. Karanteeniturva on voimassa EU- ja Schengen-maissa sekä Iso-Britanniassa enintään 45 vuorokautta kestävillä vapaa-ajan ulkomaan matkoilla.

Karanteeniturvasta korvataan kohtuulliset ja välttämättömät, ylimääräiset kustannukset sekä majoituksesta matkakohteessa että uudesta paluumatkasta Suomeen, jos vakuutettu henkilö joutuu vapaa-ajan matkan aikana ennalta arvaamattomasti viranomaisen asettamaan karanteeniin Suomen ulkopuolella. Korvausta ei kuitenkaan makseta, jos karanteeni on etukäteen tiedossa oleva, maahan tai alueelle pääsyn edellytys. Korvaus on enintään 1 000 euroa yhtä matkaa ja vakuutettua kohden. Tarvittaessa karanteeniin määrätyn on esitettävä todistus karanteenista. Korvausta maksetaan enintään 14 vuorokauden ajalta. Korvauksen voi saada vain yhdestä IF:n matkavakuutuksesta yhtä vahinkotapahtumaa kohden.

Karanteeniturva on tällä hetkellä voimassa vuoden 2022 loppuun.

Luottamusmieskausi päättyy syyskuussa

Tullin jukolaisten nykyinen luottamusmieskausi päättyy syyskuun loppuun. Luottamusmieskausi on kolmivuotinen. Tulossa on siis luottamusmiesvaalit. Vaaleista ja ehdokkaaksi asettautumisesta tiedotetaan myöhemmin lisää.

Tiedustelut

Puheenjohtaja Jari Nieminen jariolavi.nieminen@gmail.com tai gsm 040 332 6739

 

Jäsenetuja yhteistyökumppaneilta