Ajankohtaista

Liittohallituksen kokouskuulumisia – Tiedote 11/2023

Itärajan tilannetta tarkastellaan syksyllä

Itärajan toimipaikkojen liikennemäärien kehitystä ja resurssitilannetta tarkastellaan jälleen syksyllä.

Valvontaosaston tilatyöryhmä

Valvontaosaston tilatyöryhmän työskentely jatkuu syksyllä. Tilatarkasteluun nimetään kaksi projektityöryhmää: ensimmäinen ryhmä tarkastelee ns. puhtaan työpöydän mahdollistavaa työskentelyä ja toinen ryhmä ns. häiriöttömän työskentelyn mahdollistavaa tilaratkaisua.

Akava jäsenliittoineen otti kantaa Ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeuteen

Akava julkaisi kaikkien 36 jäsenliittonsa allekirjoittaman kannanoton ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeuden säilyttämiseksi. Kannanotto toimitettiin hallitusneuvottelijoille kesäkuun alussa. Akava jäsenliittoineen korosti, että ay-jäsenmaksu on tulonhankkimiskulu ja sen verovähennysoikeuden poistaminen kiristäisi työn verotusta. Tullivirkamiesliitto oli kattojärjestönsä Ammattiliitto AVAn kautta mukana kannanotossa.

JUKOssa henkilöstömuutoksia

JUKOn valtiosektorin toisena neuvottelupäällikkönä työnsä aloittaa 28.8.2023 Lääkäriliiton lakimies Heli Hartman-Mattila. JUKOssa Hartman-Mattila vastaa valtiosektorin edunvalvonnasta, neuvottelutoiminnasta sekä luottamusmiesten koulutuksesta yhdessä neuvottelupäällikkö Minna Salmisen kanssa.

Maaliskuun alussa JUKOn uutena toiminnanjohtajana aloitti Mari Keturi. Keturi on työskennellyt laajasti neuvottelija- ja asiantuntijatehtävissä. Hän toimi ennen JUKOon siirtymistä neuvottelujohtajana Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:ssä.

Sähköautojen lataaminen Ylläksellä ja Rukalla

Liiton lomapaikoissa Ylläksellä ja Rukalla on sähköautojen lataaminen kielletty kiinteistöosakeyhtiöiden tekemillä päätöksillä. Sähköautoa ei saa ladata lämmitystolpista eikä kiinteistöjen pistorasioista. Ylläksellä latauspiste löytyy K-market Jounin kaupalta ja Rukalla latauspisteitä löytyy Rukan keskustasta ja Kuusamosta.

Tullivirkamiesliitto tukee Tullin kesämestaruuskilpailuja

Tullivirkamiesliitto tukee arpajaispalkinnoin Tullin Urheilukerhon ja Tullin Urheilukerho Lappeenranta ry:n Lappeenrannassa ja Imatralla 1.-3.9.2023 järjestämiä Tullin 63. kesämestaruuskilpailuja.

Maan hallituksen hallitusohjelma

Hakusanalla ”tulli” (”tull”) löytyy 2 osumaa hallitusohjelmasta. Hallitusohjelma on julkaistu suomeksi ja ruotsiksi 16.6.2023.

Lisätietoja

Puheenjohtaja Jari Nieminen, jariolavi.nieminen@gmail.com tai 040 332 6739
(lomalla 23.6.-2.8.2023)

Tullivirkamiesliiton hallitus toivottaa jäsenistölleen hyvää ja rentouttavaa kesää!

 

Jäsenetuja yhteistyökumppaneilta