Ajankohtaista

Liittokokous alkoi Triplassa Helsingissä

Tullivirkamiesliiton liittokokous alkoi Sokos Hotel Triplassa Pasilassa. Kokouksen avasi liiton puheenjohtaja Jari Nieminen. Hän kertasi kevään VES-neuvottelukierroksen ja virastoerän lopputulemat ja kertoi maalittamisesta, jonka liitto on nostanut esiin. Maalittamisessa tulee olla nollatoleranssi ja maalittamisen kohteeksi joutuneille henkilöille täytyy löytyä tukea. Asiaa työstetään yhdessä Tullin johdon kanssa.

Tervehdyspuheenvuorossaan Tullin Pääjohtaja Hannu Mäkinen kertoi koronatilanteesta ja miten paluuta arkeen on suunniteltu mm. ohjeet ovat valmisteilla. Poikkeusoloista on selvitty hyvin, tartuntoja on ollut vähän, vaikkakin kentällä olevat ovat joutuneet ottamaan enemmän riskejä. Etätöissä on osalla ollut hankalat olot ja eristäytyminen on ottanut koville. Tullin strategiatyön keskiössä ovat henkilöstö ja johtaminen. Matkustajavirrat ovat palautumassa ennalleen ja sen myötä Tullin elämä jatkuu lähellä entistä. Viime aikojen isoista haasteista kuten alv-alarajan poistosta on selvitty kunnialla. Lopuksi pääjohtaja toivotti Tullivirkamiesliiton aktiiveille ja muille jäsenille antoisaa syksyä ja intoa osallistua uusien haasteiden ratkomiseen Tullin strategian viitoittamalla tavalla!

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Kari Lehtinen, pöytäkirjasihteeriksi Leea Hoffman, tekniseksi sihteeriksi Katja Mikkola ja ääntenlaskijoiksi sekä pöytäkirjantarkastajiksi Satu Silvan ja Minnaleena Lehikoinen.

Liiton kultainen ansiomerkki myönnettiin Virpi Kotille hopeinen ansiomerkki myönnettiin Tiina Frimanille, Maria Korkeamaalle ja Anita Vilkille.

Valiokunnat työskentelevät parhaillaan ja kokous jatkuu.

Jäsenetuja yhteistyökumppaneilta