Ajankohtaista

Toimintaohjeita jäsenille – Tiedote 25/2021

Jäätkö palkattomalle virkavapaalle?

Kun jäät palkattomalle virkavapaalle kuten esim. vanhempain-, opinto- tai vuorotteluvapaalle. ilmoita sen alkamis- ja loppumispäivä omalle yhdistyksellesi ja/tai liiton sihteerille sihteeri.tvml@gmail.com Jäsenyytesi jatkuu katkeamattomana Tullivirkamiesliitossa, valitsemassasi alayhdistyksessä sekä Työttömyyskassa Aariassa.

Palkattoman virkavapaan ajalta maksat erityisjäsenmaksua, jonka määrä on 7 euroa/kk. Jäsenmaksun määrä tarkistetaan vuosittain. Maksuviitteet lähetetään kotiin puolivuosittain. Jäsenmaksulla säilyvät kaikki liiton tarjoamat edut.

Oletko jäämässä eläkkeelle?

Voit halutessasi jäädä eläkejäseneksi omaan yhdistykseesi (jos yhdistyksesi säännöt sen sallii) tai vaihtaa TVML Eläkeläiset ry:hyn, joka on Tullivirkamiesliiton oma eläkeläisyhdistys. Liitto suosittaa liittymistä TVML Eläkeläiset ry:hyn.

Ilmoita omalle yhdistyksellesi tai liiton sihteerille sihteeri.tvml@gmail.com jäseneksi jäämisestä tai yhdistyksen vaihtamisesta. Jos haluat erota eläkkeelle jäännin johdosta, tulee eroilmoitus tehdä kirjallisesti ja jäsenyys päättyy ilmoittamaasi päivämäärään. Yhdistyksen vaihdon voit tehdä liittymislomakkeella liiton nettisivuilla www.tvml.fi  Täytä lomake soveltuvin osin, osa kohdista koskee vain työssä olevia.

Eläkejäsenenä liiton kaikki edut säilyvät. Taskukalenteri lähetetään sen tilanneille ja TVML Eläkeläiset ry:n jäsenille se lähetetään ilman eri tilausta. Huomioi, että liiton tarjoamat vakuutukset ovat voimassa sen vuoden loppuun asti, jolloin täytät 70 vuotta! Vakuutuksia voit itse edullisesti jatkaa sen jälkeenkin, mutta ilmoitus vakuutusyhtiö Ifille on tehtävä ennen 70-vuotissyntymäpäivää. Lisäksi eläkejäsenet saavat 20 % alennuksen Rukan ja Ylläksen majoitushinnoista sesonkiaikojen ulkopuolisista viikoista.

Jäsenmaksu on 5 euroa/kk ja se peritään kaksi kertaa vuodessa. Jäsenmaksun määrä tarkistetaan vuosittain. Maksuviitteet lähetetään postitse kotiin. Yli 70-vuotiaat ovat vapaajäseniä. Huom! Liiton jäsenmaksun lisäksi TVML Eläkeläiset ry kerää omaa pientä vuosittaista jäsenmaksua toiminnan järjestämiseksi.

Tiedustelut: Puheenjohtaja Heikki Ropponen ropponen.heikki@kolumbus.fi tai 0400 366 390

Oletko aikeissa vaihtaa työpaikkaa?

Vaikka vaihdat työpaikkaa Tullin ulkopuolelle, voit jatkaa jäsenyyttäsi Tullivirkamiesliitossa. Ilmoita siitä omalle yhdistyksellesi ja/tai liiton sihteerille sihteeri.tvml@gmail.com

Jäsenmaksun voit maksaa itse (saat viitesiirrot) tai se onnistuu myös työnantajaperintänä, jos uusi työnantajasi siihen suostuu. Jos haluat erota, se tulee tehdä kirjallisesti. Jäsenyys päätetään ilmoittamaasi päivämäärään. Huom! Jäsenyys ei pääty automaattisesti työpaikkaa vaihtamalla!

Ilmoita myös, jos vaihdat toimipaikkaa ja/tai tehtäviä Tullin sisällä! Tiedot ovat erittäin tärkeitä mm. virastoeräneuvotteluissa, jossa neuvotellaan virastoerän kohdentamisesta henkilöstöryhmittäin.

Tarve vaihtaa alayhdistystä?

Jos haluat vaihtaa toiseen Tullivirkamiesliiton alayhdistykseen, niin käy täyttämässä liittymislomake netissä www.tvml.fi

Osoitteenmuutokset

Osoitteenmuutokset päivittyvät liiton jäsenrekisteriin automaattisesti Postin kautta, joten niitä ei tarvitse erikseen ilmoittaa. Poikkeus: Jos sinulla on osoitteenluovutuskielto, niin ilmoita siinä tapauksessa muutoksista.

Eikö uutta jäsenkorttia tullut?

Ota yhteys liiton sihteeriin sihteeri.tvml@gmail.com tai 040 500 9926.

Jäsenkortti on samalla myös vakuutuskorttisi ja Teboilin käteisalennuskortti, joten se kannattaa pitää aina mukana! Jäsenkortti on voimassa 31.12.2025 asti, jonka jälkeen uudet kortit lähetetään jäsenille automaattisesti.

Tullivirkamiesliiton lomapaikat

Rukan, Ylläksen, Tallinnan ja Helsingin huoneiston varaustilanteet näet liiton nettisivuilta  https://tvml.fi/lomakohteet/ Tallinna on toistaiseksi pois käytöstä remonttien vuoksi.

Sesonkiviikot, joita ovat talven hiihtoviikot, ruskaviikot ja vuodenvaihdeviikot, arvotaan hakijoiden kesken. Hakuajankohdista ilmoitetaan liiton tiedotteilla. Muita viikkoja voit varata milloin vain.

Varaukset ja tiedustelut tvml.lomapaikat@gmail.com tai 050 548 4078/Leena Lehto.

Lomatuki

Liitto voi myöntää tukea kotimaassa tapahtuvaan jäsentensä ja heidän perheenjäsentensä lomanviettoon. Tuen saamiseen ja sen määrään vaikuttavat mm. lomanviettoon osallistuvien lukumäärä sekä taloudelliset, terveydelliset ja sosiaaliset syyt. Lomatukea haetaan vuosittain 30.11. mennessä ja tuen saajat ja määrät päätetään sitä seuraavassa liittohallituksen kokouksessa. Liiton lomatukivastaavana toimii Tiina Kaivolahti tiina.kaivolahti@tulli.fi

Lisätietoa ja hakulomake https://tvml.fi/jasenyys/jasenedut/lomatuki/

Poppius-rahasto

Liitto tukee jäsentensä ammattitaidon kehittämistä, osallistumista erilaisiin kielikursseihin sekä harkinnan mukaan erilaisia sivistystarpeita. Apurahat julistetaan haettaviksi kaksi kertaa vuodessa 30.6. ja 31.12. mennessä. Tutustu sääntöihin ja hakuohjeisiin https://tvml.fi/jasenyys/jasenedut/poppius-rahasto/

Finnkinon elokuvaliput

Elokuvalippuja välittää Leena Lehto (toimipaikka Pasilassa) leena.lehto@tulli.fi tai 050 548 4078. Yhdistykset kompensoivat lippujen hintaa harkintansa mukaan.

 

 

Jäsenetuja yhteistyökumppaneilta