Ajankohtaista

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut – Tiedote 2/2020

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut jatkuivat 7.2. Pääsopijajärjestöt (JUKO, hyvinvointialojen liitto JHL ja Ammattiliitto Pro) ja työnantaja (Valtion työmarkkinalaitos) esittivät tämän päivän tapaamisessa sopimuskierroksen neuvottelutavoitteitansa pääpiirteittäin.

Pääsopijajärjestöt ovat yhdessä valmistelleet yhteisiä tavoitteita, jotka liittyivät kiky-tuntien poistoon, palkankorotuksiin sekä parannuksiin työn ja yksityiselämän yhteensovittamisessa. Jukon neuvottelupäällikkö Markku Niemisen mukaan kiky-tunneista ei vielä varsinaisesti tässä tapaamisessa keskusteltu.

Palkansaajilla ja työnantajalla on omia tavoitteitaan esimerkiksi työaikaa koskeviin kysymyksiin.

Seuraavaksi neuvotteluosapuolet tutustuvat tarkemmin toistensa tavoitteisiin ja JUKOn valtion neuvottelukunta käsittelee työnantajan sopimusesitystä kokouksessaan keskiviikkona 12. helmikuuta.
JUKOn neuvottelijoiden Markku Niemisen ja Jonne Rinteen mukaan neuvotteluilmapiiri oli tässä tapaamisessa myönteinen ja rakentava.

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut jatkuvat torstaina 13.2.2020.

JUKOn valtiosektorilla neuvottelevat neuvottelupäällikkö Markku Nieminen ja puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL).

Valtion sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Valtion työmarkkinalaitos.

 

Tiedustelut:
Puheenjohtaja Jari Nieminen jariolavi.nieminen@gmail.com tai gsm 040 332 6739

Jäsenetuja yhteistyökumppaneilta