Ajankohtaista

VES-neuvottelutilanne ja muita ajankohtaisia asioita – Tiedote 8/2020

VES-neuvottelutilanne

Neuvottelut jatkuivat torstaina 5.3.2020. Tapaamisessa pääsopijajärjestöt (JUKO, hyvinvointialojen liitto JHL ja Ammattiliitto Pro) ja työnantaja (Valtion työmarkkinalaitos) keskustelivat työaikakysymyksistä ja mitä vaikutuksia koronavirukseen varautumisella on palvelussuhteen ehtojen kannalta.

Neuvotteluissa käytiin läpi valmisteilla olevaa tilapäistä asetusmuutosta liittyen koronavirukseen.

JUKOn neuvottelijoiden mukaan muutos antaisi mahdollisuuden jäädä sairauslomalle koronaviruksen takia joko omalla ilmoituksella tai työterveyshoitajan antamalla todistuksella nykyistä kolmea päivää pidemmäksi ajaksi.
Neuvotteluissa keskusteltiin myös virastoille valmisteltavista muutokseen liittyvistä ohjeista. Tavoitteena on, että tilapäinen asetusmuutos annetaan ja ohjeet lähtevät virastoille ensi viikon torstaina 12.3.2020.

Työaikakysymyksistä, kuten etätyöstä ja paikkariippumattomasta työstä keskusteltiin. Yhtenä keskeisenä kohtana oli matkustamiseen käytettävän ajan korvaaminen lepoajalla. Lisäksi neuvotteluissa keskusteltiin laajemmin työssä jaksamisesta valtiolla.

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut jatkuvat maanantaina 9. maaliskuuta.

JUKOn valtiosektorilla neuvottelevat neuvottelupäällikkö Markku Nieminen ja puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL).

Työsuojeluasiat

Tullin työsuojelun keskustoimikunnan kokous pidettiin 5.3.2020. Kokouksessa hyväksyttiin Tullin työterveydenhuollon toimintasuunnitelmaa vuosille 2020-2024. Suunnitelmassa ei ollut suuria muutoksia aiempaan verrattuna.

Kulttuuri- ja liikuntaetu

Tullin hallinnon ja liittojen puheenjohtajien tapaamisessa 5.3.2020 keskusteltiin kulttuuri- ja liikuntaedusta. Etu on tänä vuonna 100 euroa. Hallinnon edustajien mukaan maaliskuun loppuun mennessä etu pitäisi olla henkilöstön saatavilla.

Yhdistysten vuosikokoukset

Kuva: Pohjan Tullivirkamiehien vuosikokouspaikasta ravintola Vanha Paloasema, Oulu. Kuvaaja: Jari Nieminen

Pohjan Tullivirkamiehet pitivät sääntömääräisen vuosikokouksen Oulussa 29.2.2020. Yhdistys teki vuonna 2019 sääntöihinsä muutoksen, jonka perusteella yhdistyksen hallitus ja puheenjohtaja valitaan 2 vuodeksi kerrallaan. Yhdistyksen vuosikokouksessa 2020 ei ollut henkilövalintoja, joten Pohjan Tullivirkamiehien puheenjohtajana jatkaa Henri Puranen.

TVML eläkeläisten vuosikokous pidettiin 3.3.2020 liiton huoneistossa Helsingissä. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Heikki Ropponen. Yhdistyksessä on suunnitteilla vapaajäsenyyttä koskeva sääntöuudistus ja toimintasuunnitelmassa esitettiin suunniteltavaksi mm. vierailuja ja matkoja.

Tiedustelut:

Puheenjohtaja Jari Nieminen jariolavi.nieminen@gmail.com tai gsm 040 332 6739

Jäsenetuja yhteistyökumppaneilta