Ajankohtaista

VES-neuvottelutilanne – Tiedote 10/2020

Neuvottelut jatkuivat perjantaina 13.3.2020. Tapaamisessa pääsopijajärjestöt (JUKO, hyvinvointialojen liitto JHL ja Ammattiliitto Pro) ja työnantaja (Valtion työmarkkinalaitos) keskustelivat Kiky-työajan pidennyksen purkamisen toteuttamisesta.

Työnantaja haluaa työajan pidennyksestä jonkinlaista kompensaatiota, kuten muissakin tehdyissä sopimuksissa, joissa Kiky-työajan pidennys on poistunut.

JUKOn neuvottelijoiden mukaan selvittelyä ja selvennystä vaatii lisäksi useat pienet yksityiskohdat, jotka liittyvät mm. kuntoutukseen ja sairauspoissaoloihin.

Työaikaryhmästä odotetaan pääsopijapöytään tekstejä, joissa huomioidaan työaikalakiin jo aiemmin tehdyt muutokset.

JUKOn neuvottelijat pitivät Valtiovarainministeriön 12.3.2020 antamaa koronavirusohjetta hyvänä. Jonne Rinne korosti, että viruksen leviämisen ehkäisemiseen tulee suhtautua vakavasti. Mikäli joku sopimusneuvottelijoista altistuu koronavirukselle, niin hän voi jatkossa osallistua neuvotteluihin etäyhteydellä.

Kaikki JUKOn virka- ja työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut jatkuvat tiistaina 17. maaliskuuta.

JUKOn valtiosektorilla neuvottelevat neuvottelupäällikkö Markku Nieminen ja puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL).

Yhdistysten vuosikokoukset

Itä-Suomen Tullivirkamiesyhdistys piti vuosikokouksensa 13.3.2020 Lappeenrannassa. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Anita Vilkki. Keskustelua kokouksessa herätti mm. VES-neuvottelukierros ja koronaviruspandemia.

Lappeenrannan satama, Kuva: Jari Nieminen

Tiedustelut:

Puheenjohtaja Jari Nieminen jariolavi.nieminen@gmail.com tai gsm 040 332 6739

Jäsenetuja yhteistyökumppaneilta