Ajankohtaista

Virastoeräneuvottelut – Tiedote 15/2023

Virastoeräneuvottelut alkoivat ja päättyivät

Virastoeräneuvotteluissa oli ensimmäinen tapaaminen 26.9.2023. Neuvotteluissa osapuolina olivat JUKO (Tullivirkamiesliitto ja Tullin akavalainen yhdistys), Tulliliitto ja työnantaja (Tulli).

Tullivirkamiesliitto teki kyselyn jäsenyhdistyksilleen, jossa liitto kysyi virastoerän ja yleiskorotuksen prosentuaalisesta suhteesta ja pyysi tekemään esityksiä virastoerän kohdentamiseen. Jäsenyhdistyksistä suurin osa kannatti yleiskorotuksen 2 % ja neuvoteltavan virastoerän 0,5 % yhdistämistä eli ns.perälautaratkaisua.

Yhdistyksiltä saatujen vastausten perusteella liittohallitus 21.9.2023 muodosti liiton kannan neuvotteluihin.

Kaikilla tullilaisilla on voimakkaan inflaation johdosta kaikki kustannukset kasvaneet. Kustannusten nousu ei koske vain tiettyjä henkilöitä tai tietyissä tehtävissä toimivia, vaan aivan kaikkia. Ostovoima on heikentynyt kaikilla. Liitto tiedostaa, että palkkausjärjestelmässä on paljon korjattavia kohtia ja virastoerää on korjauksiin aiemmin käytetty. Niiden kaikkien epäkohtien korjaamiseen ei virastoerä kuitenkaan olisi riittänyt. He, joille virastoerästä ei olisi kohdistunut mitään, niin heillä olisi ensi vuonna ostovoima heikentynyt vielä tuon nyt saatavan +0,5 % verran.

Tullin akavalaisen yhdistyksen kanssa keskustellen päädyttiin yhteisenä jukolaisena näkemyksenä esittämään, että virastoerää ei kohdenneta vaan kaikki saavat 2,5 % palkankorotuksen maaliskuussa 2024.

Neuvottelun tulos:

Yleiskorotus 2,5 % tulee maksuun jokaiselle tullilaiselle 1.3.2024 lukien.

Virastoeräneuvottelut ovat päättyneet.

Jäsenetuja yhteistyökumppaneilta